stylingtips voor krullend haar
Mode,  Tips

4 stylingtips voor krullend haar

Krullend haar kan best lastig zijn, zowel in de verzorging als in het verzinnen van een leuk kapsel. Als je eenmaal echter een manier voor jouw haar gevonden hebt, kan krullend haar prachtig zijn. Wij geven je wat tips om ervoor te zorgen dat je haar niet één grote bos krullende klitten wordt en je het beste uit je krullen kunt halen.

Haren drogen met een t-shirt

Droog jij jouw haren door met een handdoek over je hoofd te wrijven? Daar kun je dan beter mee stoppen. Als je op die manier je haren afdroogt, veranderd je haar namelijk in één grote, pluizende klittenbol. Je kunt veel beter je haren afdrogen door eerst het meeste vocht eruit te knijpen. Daarna doe je een beetje stay-in-conditioner of haarolie in je haar en wikkel je het in een oud t-shirt. Wacht tot het helemaal droog is en haal dan het t-shirt er weer af. Je zult zien dat je er prachtige, gladde krullen van krijgt.

Extra volume

Iemand die van nature krullen heeft, heeft meestal een volle bos haar. Dat is echter niet altijd het geval. Als je van jezelf wél krullen hebt, maar gewoon niet genoeg haar kan dat erg vervelend voor je zijn. Zeker bij krullen is dit dan nóg beter te zien dan bij stijl haar en de kans is groot dat je er dan iets aan wilt doen. Je kunt je haar dagelijks proberen op te pluizen
en bewerken om het maar zo vol mogelijk te laten lijken, maar dat kost veel tijd en het blijft niet altijd even goed zitten.  Je kunt ook voor extensions kiezen. Deze zijn wat duurder, maar kunnen vaak wekenlang
mee. Kies voor extensions van een goede kwaliteit, zoals die van Hairextensions Voordeel. Dit bedrijf verkoopt extensions voor een kleine prijs en hoge kwaliteit. Extensions koop je meestal in de steile variant, maar deze zijn makkelijk zó te krullen, dat ze precies bij jouw haar passen.

Weg met die borstel

Gebruik geen borstel als je je haar wilt kammen. Zo voorkom je gebroken punten of pluizige haardossen. Je kunt veel beter een grove kam gebruiken en die voorzichtig door je haar heen halen. Zo trek je toch voorzichtig de klitten eruit, maar zorg je ervoor dat je haar niet gaat pluizen. Je kunt ook je vingers gebruiken om dit te doen. Kam je haar verder als het nat is en van onderen naar boven. Begin bij de punten en kam langzaam je weg naar de aanzet. Zo kam je eerst de knopen uit je haar en hoef je die niet
helemaal naar beneden te trekken. Dat scheelt een hoop hoofdpijn tijdens het kammen. Door het kammen wanneer je haar nog nat is, trek je je krullen niet helemaal uit elkaar.

Kies de juiste kapper

Ga niet gewoon zomaar naar de kapper bij jou in de buurt, omdat die lekker dichtbij zit. Kies een kapper die écht verstand heeft van krullen. Zoals we aan het begin van dit artikel al zeiden: het hebben en behandelen van krullen kan erg lastig zijn, maar als je het goed doet, kan dat voor prachtige resultaten zorgen.