Mode,  Tips

5 tips om je lippenstift langer te laten blijven zitten

Heb je ‘s ochtends nog de perfecte lipkleur te pakken, maar tegen de middag is de kleur van je lip volledig verdwenen? Natuurlijk is elke twee uur bijwerken realistisch gezien onmogelijk, maar we hebben 5 makkelijke trucs bedacht om ervoor te zorgen dat de ‘normale’ lippenstift die lang blijft zitten, ook echt lang zal blijven zitten! 

Meer tips op het gebied van schoonheid, fashion en lifestyle vind je op BeautyPunt.

1. Scrubben en hydrateren

Schilferige, droge lippen bieden weinig ondersteuning bij de kleur. Breng voor goed gehydrateerde lippen elke avond een lippenbalsem of kokosolie aan voordat je naar bed gaat. Voordat je de lipkleur aanbrengt, scrub je de lippen voorzichtig met zacht katoen om de schilferige vlekken te verwijderen. Breng lippenbalsem of vaseline aan en laat het even intrekken voordat je lippenstift aanbrengt.

2. Gebruik je concealer

Omlijn je lippen met een concealer. Het werkt als een lipprimer en voorkomt uitgelopen hoekjes en plekken aan de randen. Minder vlekken langs de randen zorgt er automatisch voor dat je lippenstift langer blijft zitten.

3. Gebruik altijd een kwast voor het aanbrengen

Gebruik een penseel om lippenstift aan te brengen. Als je de lippenstift in één beweging over je lippen laat glijden, blijft je lippenstift niet zitten. Gebruik een lippenseel om eerst de kleur in te deppen in het midden van zowel je boven- als onderlip. Vul vervolgens je onderlip in, beginnend vanaf de randen naar het midden, en vervolg het met de bovenlip. Zorg ervoor dat je de randen goed invult en dan naar het midden beweegt. Werk af met het maken van een x in het midden van je lip. 

4. Perfectioneer de met de tissue-truc

Dit is je ultieme wapen voor het vasthouden van lippenstift en een tip waar make-up artiesten bij zweren. Nadat u de lippenstift heeft aangebracht, neemt u een helft van een tissue en drukt u deze tussen uw lippen. Dit zal helpen om het te veel aan lippenstift te absorberen. 

5. Gebruik een nude lipliner om vlekken te voorkomen

Voordat je een liner aanbrengt die bij uw lipkleur past, gebruikt je een nude lipliner om de lippen te omlijnen. Hierdoor kun je je liplijn beter traceren en in combinatie met de eerder genoemde tissue-truc het vlekken van de lippenstift voorkomen.
Tevreden over ons artikel? Houdt dan ook onze volgende blog in de gaten met de beste tips voor de beste glijmiddelen.