Boxershorts populairste ondergoed bij mannen

Bruidsmode Amsterdam

Jij hebt ze vast ook in je kast liggen, een stapel boxershorts in verschillende kleuren en dessins. Boxershorts behoren in Nederland tot het populairste ondergoed voor mannen. Ondergoed is daarbij een heel belangrijk deel van kleding voor mannen. Hoewel het in de meeste gevallen onzichtbaar zal zijn is het zeker belangrijk dat de stof prettig aanvoelt en het draagcomfort optimaal is. Het meest ideaal is ondergoed dat zich perfect aanpast aan de lichaamstemperatuur van de man. Warm in de winter en koel en droog in de zomer. Te strak heren ondergoed kan op den duur voor serieuze gezondheidsproblemen zorgen.

Onderbroeken van opa

Vroeger droegen mannen veelal een witte onderbroek die tot de navel kwam. Bovendien zat die onderbroek vaak slobberig rond het lijf. Dat kwam omdat dit ondergoed gemaakt was van 100% katoen en dat gaat niet goed samen met de kookwas die gebruikt werd om het ondergoed stralend wit te houden. Inmiddels behoren deze soort slips tot het verleden. Ze werden opgevolgd door boxer shorts. Deze waren gebaseerd op de shorts die boxers droegen in de ring. Korte maar vooral in het begin nog heel wijde shorts al dan niet voorzien van knoopjes. Niet iedereen liep weg met het hele wijde model shorts omdat ze nogal eens omhoog kropen wanneer een wijde broek gedragen werd. Dat zat niet fijn en bovendien dreigde de edele delen van de man er nogal eens uit te vallen.

Moderne boxershorts vooral stijlvol en comfortabel

Tegenwoordig dragen de meeste mannen een aansluitende boxershort. Deze onderkleding voor mannen is inmiddels verkrijgbaar in ontelbaar veel dessins en kleuren. Deze boxershort wordt ook niet meer gemaakt van 100% katoen maar veel vaker van duurzame stoffen als bijvoorbeeld bamboe of polyamide. Aansluitende boxershorts met iets kortere pijpen worden ook wel hipsters genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *