Geen categorie

CP Company een Manhaftig Merk

Het merk CP Company staat bekend om zijn stoere kleding die een militaire look heeft. Maar het bekendste detail is toch wel de goggle. In 1988 bracht het merk een jas op de markt met twee brillenglaasjes in de capuchon. Deze jas was vooral bedoeld voor deelnemers van een Italiaanse rally race. Er volgden vele nieuwe exemplaren van de goggle jacket die werden gedragen door de gewone consument. In 2009 werden de brillenglaasjes aangepast, waardoor het ook echt als zonnebril gebruikt kon worden. Wist je dat de oprichter van CP Company ook de oprichter is van het merk Stone Island? De naam van de oprichter is Massimo Osti, hij is een beroemde Italiaanse modeontwerper. Helaas is hij overleden in 2005. In het boek “Ideas from Massimo Osti” kun je zijn verhaal lezen.

Het merk in 2020

Dit jaar heeft het merk een geremasterde versie van de Metropolis jas uit 1998 op de markt gebracht. De jas heeft een industriële look die bescherming biedt tegen kou, wind, regen en dankzij het geïntegreerde mondkapje zelfs tegen Covid 19. Ook in 2020 zie je de militaire look zoals gewoonlijk weer terug in de collectie, zoals bijvoorbeeld een tas die gedragen kan worden als een militair vest. Natuurlijk is er ook weer ruimte voor de softshell met goggles, die is nog steeds populair vandaag de dag. Twee keer per jaar komen er nieuwe collecties uit, iedere herfst/winter en iedere lente/zomer. Van jassen en tassen tot truien en broeken.

Wanneer draag je het merk

De stijl van de kleding valt goed te combineren met een zakelijke stijl. Al zou ik het persoonlijk niet dragen op bijvoorbeeld een gala. Wanneer je één van de blazers draagt in combinatie met een overhemd krijg je een stoere zakelijke look die prima kan. Het merk is voor iedereen, en kan tijdens vele gelegenheden gedragen worden. Zo hebben ze ook een kledinglijn voor kinderen van 2 tot 8 jaar en één voor tieners van 10 tot 14 jaar. Ik zou zeggen, bekijk zelf de collectie om een beter beeld te krijgen.