Dagprijs van goud

goud

goud

De goudprijs is in de afgelopen maanden toegenomen en voorspellingen is dat het in de volgende maanden zal blijven stijgen. De laatste keer dat het goud de hoogste waarde in de geschiedenis had, was 28 juli 2020. Als je je goud voor geld wil inwisselen dan zijn er een aantal tips om je te helpen.

Het moeilijke gedeelte is om te besluiten om afstand te nemen van je ongebruikte sieraden en ze te verkopen. Denk aan de sentimentele waarde die je er aan geeft en de echte waarde van het stuk.

De sentimentele waarde die je aan je sieraden geeft, is totaal anders dan de uiteindelijke marktwaarde, daarom is het raadzaam om ze te laten schatten. Het is een belangrijke stap om van te voren de ​​prijs te kennen.

Beoordeling

De beoordeling is een document dat zorgt voor certificatie met gedetailleerde beschrijvingen betreffende het metaal, de grootte en de kleur van de stenen alsmede foto’s om dit te bevestigen. Op deze manier zal de verzekeringsmaatschappij de sieraden vrijwaren, afhankelijk van de waarde die in de beoordeling wordt gedeclareerd.

Dat betekent niet dat je dezelfde waarde kunt krijgen op het moment van verkoop van de juwelen, omdat het alleen voor de verzekering is. De juwelen zijn als auto’s, zodra de auto van de dealer komt, wordt deze afgeschreven. Dit is echter niet het geval met alle sieraden. Wanneer een stuk van unieke of speciale kwaliteit is, zal het juweel altijd zijn waarde behouden.

Zaken met een winkel bieden je de beste optie, als het gaat om het doen van snelle en veilige verkoop. Net als bij andere bedrijven, moet je de reputatie van dit bedrijf en de geschiedenis van de klanten reviews onderzoeken.

Het proces

Taxateurs maken een gedetailleerde beschrijving van hun stukken. Als het gaat om diamanten, dan zal de taxateur een beoordeling maken wat betreft de grootte, kleur, duidelijkheid en  de manier van snijden.

Voor het goud verkopen bepaalt de taxateur eerst het gehalte van het metaal. In ons land is 14 karaat het meest voorkomende, gevolgd door 18 karaat. Je kunt bij het oud goud verkopen het goudgehalte van je sieraden nagaan. Als er aan de binnenkant het getal 585 staan dan is het 14 karaat en als er 750 staat dan is het 18 karaat.

Dagprijs

Vanwege de dagelijkse toename en fluctuatie van de prijs van goud is het belangrijk om de prijs van de dag te checken wanneer je van plan bent om je sieraden te verkopen. Eerst zal de taxateur op zoek gaan naar de keurtekens. Daarna wordt de waarde van het goud worden bepaald, die gebaseerd is op de dagprijs. De esthetieke waarde van je sieraden spelen hierbij geen rol. 

Na een volledige analyse van krijg je een aanbieding. Sommige winkels bieden de optie van consignatie. Je ontvangt dan een betaling zodra het stuk wordt verkocht en de winkelkosten zijn afgetrokken. Dit is een goede optie als je het geld niet onmiddellijk nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *