De beste wintersport aller tijden

Het is tot nu toe een moeilijk jaar. In Februari bereikte het virus ook Nederland en sindsdien leven we constant in maatregelen waardoor veel evenementen, festivals enzovoorts zijn afgelast. Ook is wereldwijd reizen een stuk ingewikkelder geworden. Reizen naar een ander continent is zo’n beetje onmogelijk en tijdens de zomervakantie moesten veel mensen halsoverkop terug naar huis omdat het land waar ze op vakantie waren plotseling op code rood werd gezet. Hopelijk is het binnenkort weer mogelijk om gewoon op vakantie te gaan. Zeker in het voorjaar zullen veel Nederlanders sowieso weer proberen op wintersport te gaan. Als de pandemie het toelaat zullen we allemaal zo blij zijn dat we weer op wintersport kunnen dat we er ook de beste wintersport aller tijden van willen maken. En in dit artikel bespreken we hoe je dat doet.

Locatie

Er zijn in onze mooie Alpen vele verschillende wintersportgebieden waar je fantastisch kunt genieten van je skivakantie. Maar natuurlijk zijn sommige locaties beter dan andere locaties. Wat misschien wel het mooiste wintersportgebied is van de Alpen is Zermat. Vlakbij Zermat ligt namelijk een van de meest iconische bergen van de Alpen, de Matterhorn. Deze berg is niet de hoogste van de Alpen maar heeft wel een iconische vorm. Het is een prachtige ervaring om te skiën met de Matterhorn als uitzicht. Ook qua pistekwaliteit is het skigebied van Zermat een van de beste gebieden.

Ski kleding

Natuurlijk moet je ook goede wintersportkleding wanneer je gaat skiën of snowboarden. Een van de beste winterkleding merken is Black Bananas. Momenteel is er een black bananas sale. Dit Nederlandse merk maakt fantastisch comfortabele en fijne truien en winterjassen. Ook is het een slim idee om thermo ondergoed aan te schaffen. Deze dunne onderlaag onder je normale skikleding zorgt voor heerlijke warmte. Daarnaast kan ook een goede muts en skibril niet ontbreken. Houd er rekening mee dat je tegenwoordig in sommige skigebieden ook verplicht bent om een helm te dragen. Als je in de lente gaat skiën zul je een stuk meer zon hebben en het is zo warm dat als je geen helm op hebt, je een pet kunt dragen, bijvoorbeeld van goorin bros

Gezelschap

Wat een skivakantie misschien wel het leukste maakt is het gezelschap waar je mee gaat skiën. Met wie je wilt gaan skiën hangt natuurlijk voornamelijk af van je leeftijd en leefsituatie. Als ouders is het ontzettend leuk om met de kleintjes te gaan skiën. Als student wil je met een grote groep leeftijdsgenoten gaan. Het belangrijkste is dat je samen gaat skiën met mensen die ongeveer op hetzelfde niveau zitten. Of je moet het leuk vinden om les te geven aan beginners.