Mode

De oudste ondernemingen in het centrum van Rotterdam

We leven in een wereld die door de vele veranderingen steeds kleiner en sneller wordt. Als onderneming ben je bijna gedwongen om zowel een fysieke als digitale winkel te hebben. Wanneer je op beide fronten sterk bent, heb jij het als onderneming in je om de tand des tijds te overleven. In onze maandelijkse blog op deze lokale Rotterdamse blog website staan wij elke maand stil bij twee ondernemingen die deze maand ‘jarig’ zijn. Deze maand hebben we te maken met twee bijzonder oude winkels. Benieuwd welke? Lees snel verder!

#2 – Brunott Juwelier

Op twee staat deze maand Brunott. Brunott is afgelopen 1 april 2020 120 jaar oud geworden en is daarmee de oudste gespecialiseerde Juwelier Rotterdam. Gevestigd in de oudste winkelstraat van Rotterdam kun je op de hoek van de straat terecht voor een sieraad met een Rotterdams tintje. Waar veel bedrijven het moeilijk hebben in deze rare tijd waarin iedereen wordt geadviseerd binnen te blijven, blijft deze juwelier bestaan door haar online verkopen. Niet verkeerd voor iemand van 120 jaar oud!

#1 – De Bijenkorf

Met iemand van 120 jaar op twee moet er wel een hele bijzondere nummer één zijn. De bijenkorf, toevallig op juweel gebied een concurrent van Brunott Juwelier, is deze maand 150 jaar oud geworden! Deze landelijke speler heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in spullen voor het hogere segment. Deze verandering in werkwijze heeft het bedrijf goed gedaan. Waar het bedrijf enkele jaren geleden nog wat ouderdomskwaaltjes onder de leden had is het nu aan een tweede jeugd begonnen. Niet slecht voor iemand van 150 jaar oud! De fysieke locaties bevinden zich op a-locaties in de grote steden en ook online is het bedrijf enorm goed zichtbaar. Onze nummer één van deze maand is en blijft een grote speler in Nederland.