De zin en onzin van canvas schoenen

canvas schoenen

Schoenen worden gemaakt van eindeloos veel materialen. Je hebt leren schoenen, schoenen van katoen, canvas schoenen en nog talloze anderen. Met name de canvas schoenen worden steeds populairder. Dat heeft een aantal redenen:

canvas schoenen
  • canvas schoenen zijn vegan schoenen
  • canvas is betaalbaar
  • canvas ademt goed op hete dagen
  • canvas is stevig en gaat lang mee

Populaire canvas schoenen

Als je denkt aan canvas schoenen dan heb je daar misschien helemaal geen beeld bij. Sterker nog: misschien heb je wel het idee dat canvas schoenen helemaal niet mooi of stevig kunnen zijn. Toch worden bijvoorbeeld basketbalschoenen en andere sneakers al jaren van canvas gemaakt. Het bestaat en het is ook nog modieus, maar het maakt nu met name een comeback door de duurzaamheid.

Geen dierlijk materiaal

Een schoen van canvas is gemaakt zonder dierlijke producten en dat is voor steeds meer mensen belangrijk. Want een schoen van leer is natuurlijk gemaakt van een dier en dat past dus eigenlijk niet in de vegan levensstijl. 

canvas schoenen

Wat is canvas precies?

Canvas is een stevig geweven materiaal dat oorspronkelijk wordt gemaakt van hennep. Sterker nog: canvas betekent ‘’gemaakt van hennep’’. Nu wordt canvas ook wel eens geven met andere materialen er doorheen maar in ieder geval nooit dierlijke producten. Canvas wordt bovendien zeker niet uitsluitend voor schoenen gebruikt. Er zijn ook heel veel kunstenaars die schilderen op canvas. Daar is het materiaal uitermate geschikt voor, naast dat je er een erg mooi paar schoenen van kunt maken.