Tips

Drie hippe overnachtingen in Amsterdam

Amsterdam is een stad vol kunst en kunstenaars. Van oude meesters tot hedendaagse hipsters, creatieve open geesten hebben altijd een manier gevonden om in de stad hun gedachtegoed te delen. Het is daarom ook niet vreemd dat Amsterdam barst van de creatieve hotels, waar (jonge) kunstenaars hun ideeën kunnen delen met de wereld. Of je nou op doorreis bent door Amsterdam, of voor een langere tijd aan de stad bent gebonden, deze hotels in Amsterdam zijn niet alleen goedkoop, maar ook een plek voor inspiratie.

1. Generator Hostel Amsterdam

Al vanaf €15 euro per nacht voor een gedeelde kamer. Dit hostel bevindt zich aan het Oosterpark, en is dus nog net te scharen als een hotel amsterdam centrum . Dit hostel is een van van de nieuwste, chique hostels in Amsterdam, en biedt iedere reizigers de luxe en comfort waar hij of zij naar zoekt. In het gebouw was voorheen een deel van de universiteit gevestigd die zoölogie bestudeerde. Het hostel combineert deze historische waarde met een moderne twist. Zo is de bar gevestigd in een voormalige college ruimte, waarin nog oud meubilair van het auditorium is te vinden. Ook is hier het Nescio Cafe gevestigd. Voor een exclusief nachtje kan je ook kiezen voor de Sky Suite, gesitueerd in het hoogste puntje van het hostel.

2. WOW

In WOW verblijf je voor €35 euro per nacht in een gedeelde slaapzaal. Het hostel is gevestigd in Bos en Lommer & De Baarsjes. WOW is speciaal ontworpen om ontwerpers niet alleen een slaapplaats te bieden, maar ook een community te bieden om aansluiting te vinden. Het hostel is dus een ware experience. In het hostel is kunst te vinden van de lokale gemeenschap. Ook heeft het complex een eigen urban farm. Er is dus sprake van een heuse kunst kruisbestuiving. Iedere slaapkamer volgt een gedurfd kleurenschema. Er zijn ook slaapkamers voor twee, voor mensen die overdag willen mengen maar ’s nachts toch wat meer privacy zoeken.

3. Student Hotel – Amsterdam West

In het Student Hotel zijn privé kamers al gauw €100 per nacht, maar hoe meer faciliteiten je wil delen, hoe lager deze kosten worden. Dit Student Hotel bevindt zich in Nieuw West. Het Student hotel is levendig, druk bezocht en een doelgroep die vooral uit millennials bestaat. Het biedt iedere reiziger een unieke ervaring om elkaar te ontmoeten. Het minimalistische design is doorgevoerd in zowel de slaapruimtes als de gedeelde kamers. Er is veel ruimte voor gedeelde voorzieningen, zoals een gym, een studeer en werkkamer, maar ook een lounge en game ruimte. Het publiek is altijd gemixt, omdat kamers zowel voor tijdelijke hotelgasten zijn als langdurige studenten. Je zal je hier dus nooit vervelen!