Drie tips voor beginnende motards

pexels-jusdevoyage-lyly-4560442

Je wil graag wat vrijheid opzoeken, genieten van de open weg en de wind rondom je heen. Je bent verkocht door het romantische idee van vrijheid als motard. Super, je zal er enorm van genieten! Al geven we je één grote tip: start niet zomaar, maar neem lessen en omring je door ervaren motards.

Investeer in de eerste stappen

Begin niet zo maar in het wilde weg, maar neem motorrijlessen en een motorexamen. Hier leer je enorm veel bij over balans, bochtenwerk, wegligging, bescherming en kan je je skills testen op een parcours. Hiervoor heb je natuurlijk ook de juiste motorkleding nodig zoals motorhandschoenen. Laat je niet verleiden door flashy kleuren of hippe merken, maar kies steevast voor veiligheid. Als beginnende motard ben je dubbel zo kwetsbaar op de weg. Kies dus voor reflecterende stroken, knielappen, bescherming voor je handen en natuurlijk: een goede helm. Vergeet ook een verzekering en wegenbelasting niet, en ga langs je lokale garagist voor uitleg over onderhoud en onderdelen.

Join the community

Het romantische idee, de passie voor de weg en (jawel) de motorverslaving: het zijn dingen die motards verbinden. Zoek dus naar toffe motardclubs of houd eens een duoritje waarbij je wat van elkaar kan leren. En geloof ons: van tips over off-road kamperen tot levenslessen en een betere wegligging, je zal heel wat opsteken. Vraag ook raad in verband met bescherming en kledij: welke motorlaarzen vinden zij echt super? Of welke broek is comfortabel én veilig? En vergeet ook niet om je hand op te steken naar andere motards als je hen tegenkomt op de weg. Dat broederlijk gevoel hoort erbij.

Geniet van het avontuur

Je kan er niet rond: de reden waarom motards elke keer weer op hun motor kruipen is om te genieten van het onverwachte avontuur dat op de weg te vinden is. Om echt van het avontuur te genieten, investeer je dus best ook in een goed navigatiesysteem zoals TomTom, goed kampeergerief en een EHBO tasje voor bij een off-road soloreis. Zo kan je zorgeloos genieten van de vrije natuur en kan je volop onbekende steden, gebieden en mensen leren kennen. Onze belangrijkste tips? Zorg dat je handige koffers en zakken hebt waar je zoveel mogelijk in kan wegstoppen en kan organiseren. Het belangrijkste is om enkel het essentiële mee te nemen en om handige oplossingen te vinden. Een licht en opplooibaar stoeltje, een slaapzak die je tot een klein bolletje kan rollen, wat kampeereten en een handige koffiemaker: meer heb je niet nodig in de vrije natuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *