Droomt u over een inloopkast? Dit zijn de opties!

Veel mensen dromen ervan om ooit eens een inloopkast te hebben. Want in films ziet dit er altijd zo perfect en luxe uit! Maar wist u dat u helemaal niet zo rijk hoeft te zijn als in films om een kastsysteem te nemen waar u een inloopkast mee kunt maken? Eigenlijk – zo lang u natuurlijk de ruimte heeft in huis – zijn inloopkasten helemaal niet zo duur, maar wel enorm praktisch! In dit artikel leggen we een aantal opties aan u voor.

Zelf uw inloopkast inrichten

Voor iedereen is een andere soort kast handig. Zo wil de een vooral veel plek om kleding op te hangen, terwijl de ander juist plek wil om kleding neer te leggen, en dus voor meer planken gaat. Weer iemand anders vindt het misschien handig om een schoenen- of broekenrek in de kast te nemen. Gelukkig kan dit allemaal! Vaak is een inloopkast namelijk een kast op maat, en dus kunt u helemaal zelf bedenken hoe u wilt dat de kast eruit komt te zien.

Een open inloopkast

Het grootste verschil qua zicht – naast natuurlijk materiaal, kleur en indeling, zit hem voornamelijk in of u een open of een dichte inloopkast neemt. Het grote voordeel van een open kast is dat het oogt alsof de kamer waarin deze staat ruimer is, zeker wanneer de kast dezelfde kleur is als de muren (bijvoorbeeld een witte kast tegen witte muren). Daarnaast is het handige van een open kast dat u direct kunt zien wat er allemaal hangt en ligt, en dus wordt het uitzoeken van een outfit een stuk gemakkelijker!

inloopkast

Een dichte kast

De andere optie waar u voor kunt kiezen bij het kiezen van een inloopkast op maat, is om een dichte kast te nemen. Bij een dichte kast heeft u dan weer juist het voordeel dat wanneer u dit niet wilt – of als de kast bijvoorbeeld in een ruimte staat waar ook andere komen – de kleding niet meteen in het zicht hangt. Daarnaast zorgt dit vaak voor meer rust in de ruimte, dus wanneer uw kast bijvoorbeeld in de slaapkamer staat is dit erg fijn. Verder is het grote voordeel van een dichte kast dat wanneer de zon op uw kast staat, uw kleding minder snel verkleurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *