Een nieuw paar schoenen nodig? Ga om deze 3 redenen voor kwaliteitsmateriaal

floris van bommel

Wanneer je tot de conclusie komt dat je niet meer in het bezit bent van voldoende schoenen die goed toonbaar, niet beschadigd en comfortabel zijn, dan is het zaak binnenkort op zoek te gaan naar een nieuw paar schoenen. Bij schoenen is het misschien wel meer dan bij welke andere producten dan ook aan te raden echt in te zetten op hoge kwaliteit, een mate van kwaliteit die de schoenen van het merk Floris van Bommel bijvoorbeeld bieden. Tegelijkertijd geldt dat je zeker schoenen moet aanschaffen die goed passen bij de vorm en grootte van je voeten. Probeer een nieuw paar schoenen daarom altijd eerst uitgebreid uit in de schoenenwinkel. In het restant van dit artikel lees je eens temeer waarom een goede kwaliteit bij schoenen nu juist zo relevant is voor zowel je voeten als voor de rest van je lichaam.

floris van bommel

Hoge mate van comfort

Normaal gesproken mag je van schoenen van goede kwaliteit (waar overigens ook de Mephisto herenschoenen een goed voorbeeld van zijn) verwachten dat deze over dikke en goede zolen beschikken. Al bij al zul je dan ook profiteren met een heerlijk comfortabel voetbed, mede waardoor je schoenen zijn uitgerust met algeheel goede kwaliteiten op het gebied van schokdemping. Als gevolg daarvan is het elke keer weer aangenaam om te lopen in en met dergelijke schoenen.

Verbetering van je lichaamshouding

Het misschien wel allerbelangrijkste voordeel van schoenen van een hoge kwaliteit is dat je algehele lichaamshouding erdoor verbetert op het moment dat je de schoenen draagt. Andersom werkt het namelijk ook zo: als je schoenen gebruikt die van een niet al te beste kwaliteit zijn of die niet goed bij de vorm van je voeten passen, dan zul je al snel merken dat je bijna constant in een verkeerde en wat verkrampte houding loopt. Dit kan vervolgens ook snel genoeg leiden tot de meest uiteenlopende klachten aan vooral je spieren, je gewrichten, je voeten, je heup, je bekken en je rug.

Voorkomen ongemakken en schade aan je voeten

Tenslotte is het ook voor je voeten zelf van het grootste belang dat je voor schoenen gaat die perfect bij je voeten en hun vorm en afmetingen passen. Feit is dat je met schoenen van hoge kwaliteit de grootste kans hebt dat je er comfortabel bij loopt en ongemakken aan je voeten ver bij je vandaan houdt. Hoe dan ook kunnen verkeerde schoenen ertoe leiden dat je behoorlijke blessures kunt oplopen aan je voeten. Te denken valt aan onder meer likdoorns en eksterogen, blaren en plekken waar eelt ontstaat die slechts met moeite weg te krijgen is. Verder kunnen slechte schoenen zelfs resulteren in een scheefstand van je tenen. Zowel bij je grote teen als bij de andere tenen is dat mogelijk. Los daarvan is algemene pijn aan met name de voorvoeten en de zijkanten van je voeten een reële optie bij het dragen van verkeerd schoeisel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *