Eens wat anders? 3 ideeën voor een trouwjurk

trouwen

Trouwen. Dan denk je al snel aan romantische, witte trouwjurken. Inclusief sierlijke details en lange slepen. Voor een dag voelt de bruid zich als een heuse prinses. Niet iedere vrouw wordt hier echter gelukkig van. Steek jij anders in elkaar en wijk je daarom graag af van de standaard? Blijf dan niet hangen in gewoontes en kijk naar andere mogelijkheden. Die zijn er namelijk genoeg. Jezelf zijn op jouw eigen trouwerij: dat wil jij toch ook?

1. Gekleurde trouwjurken

Roomwit of lichtbeige. Standaard bruidsjurken bieden maar weinig ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Toegegeven: daar zit een hele gedachte achter. De witte kleur staat namelijk voor de reinheid (en maagdelijkheid) van de bruid. Maar vandaag de dag is het meer een traditie geworden. Kies je liever voor een andere kleur? Dan kan dat natuurlijk ook. Er zijn genoeg gekleurde trouwjurken op de markt. Je moet alleen even zoeken.

2. Korte trouwjurken

Wie op zoek gaat naar een traditionele trouwjurk belandt vaak in een verzameling van lange stoffen die tot over de grond slepen. Dat kan er ontzettend sierlijk uitzien, maar is lang niet altijd even praktisch. Trouw je bijvoorbeeld op het strand? Dan is de jurk na een lange dag niet meer om aan te zien. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend warm. Je kunt er – als bruid – gelukkig ook voor kiezen om een korte trouwjurk aan te schaffen.

3. Jumpsuits

Trouwen in pak is allang niet meer alleen aan mannen besteed. Meer en meer vrouwen kiezen ervoor om in driedelig ornaat voor het altaar te staan. Het is namelijk stoer en maakt een duidelijk statement tegen de prinsessenjurk. Is het dragen van een pak toch iets te veel van het goede? Kies er dan voor om een speciale jumpsuit te dragen. In de bruidsmode vind je talrijke designs die perfect bij een bruiloft passen. Zo combineer je het beste van een trouwjurk met het stoere van een jumpsuit.

Trouwen in een bruidsjurk is niet meer dan een traditie. En tradities? Die zijn er uiteindelijk om gebroken te worden. Wanneer een witte prinsessenjurk niet bij jouw persoonlijkheid past, is het niet meer dan logisch dat je op zoek gaat naar iets anders. Denk aan de voorbeelden hierboven. Daarnaast zijn er nog talrijke mogelijkheden. Kijk om je heen en je vindt vast en zeker een jurk – of pak! – die bij je past.