Geniet van je kopje thee

Thee is een drankje dat al eeuwenlang bestaat. Sommigen zeggen dat het oorspronkelijk uit China komt, terwijl anderen geloven dat het uit India komt. Het wordt vaak geserveerd na het eten of in de namiddag met desserts om een rustgevend gevoel te geven en je te helpen ontspannen. In dit artikel bespreken we verschillende soorten thee en hun voordelen, zodat je je favoriet kan vinden!

De beste theesoorten om te drinken

Ten eerste, wat moet je drinken om de meeste voedingswaarde te krijgen? Het antwoord is zwarte of groene thee. Het drinken van andere theesoorten zoals oolong zal je niet dezelfde voordelen geven. Dit komt omdat zwarte en groene thee afkomstig zijn van de Camellia sinensis plant, terwijl oolong thee wordt gemaakt van zijn neef plant, de Camellia assamica. Zwarte en groene thee bevatten ook meer antioxidanten dan andere theesoorten.

Welke thee bevat de meeste antioxidant polyfenolen?

Als je zwart hebt geraden, dan heb je gelijk! Zwarte thee bevat meer polyfenolen dan groene of oolong thee. Dit komt doordat zwarte thee een fermentatieproces ondergaat, waardoor de celwanden worden afgebroken en nutriënten zoals catechinen (het actieve ingrediënt in thee) gemakkelijker kunnen worden opgenomen. Dit betekent echter niet dat groene thee geen gezondheidsvoordelen heeft; het betekent alleen dat er minder studies zijn die deze beweringen ondersteunen dan zwarte. Geniet dus van je favoriete soort zonder je zorgen te maken over de vraag of het je gezondheid wel of niet ten goede komt!

Allergievriendelijke opties

Als je allergisch bent voor cafeïne, maar graag icetea drinkt bij het avondeten, probeer dan een kruidenthee variant. Deze soorten thee worden gemaakt van gedroogde bloemen, bladeren en vruchten en zijn van nature cafeïnevrij. Enkele populaire kruidenthee soorten zijn kamille, lavendel en roos. Als je op zoek bent naar een warme drank voor na het eten, probeer dan rooibosthee. Al deze soorten thee moet je natuurlijk wel uit de juiste theeglazen drinken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *