Mode

Gouden of zilveren oorbellen kopen?

Sieraden zijn al jaren lang de manier om je rijkdom te uiten. Vroeger zagen we het al en nog steeds worden sieraden veel gebruikt. Het is een leuke manier om je te versieren. Je hebt veel verschillende sieraden zo zijn er oorbellen, kettingen, ringen, piercings en noem zo maar op. 

Oorbellen laten schieten

Oorbellen kan je bij de juwelier laten schieten. Dit kan al vanaf jonge leeftijd tot en met zestien jaar heb je toestemming nodig van je ouder. Het schieten van oorbellen kost ongeveer 25 euro. De oorbellen zitten dan bij de prijs in. Je kunt het beste van te voren even een afspraak maken bij de juwelier. Als je daar aan komt mag je een setje oorbellen uitzoeken. Ze gaan dan als eerst je oren ontsmetten zodat je geen ontsteking kan krijgen, dit doen ze met alcohol. 

Nadat ze je oorlel hebben ontsmet gaan ze kijken waar het gaatje het best kan komen. Ze zetten dan met een stift een stipje in het midden. Daarna schieten ze met een soort pistool waar de oorbellen al in zitten, de gaatjes met de oorbellen in je oorlel. Het is dan de bedoeling dat je een aantal weken iedere avond je oren goed ontsmet met een speciaal middeltje dat alcohol bevat. Ook is het belangrijk om je oorbellen iedere dag even om te draaien. En dan na zes weken dezelfde oorbellen te hebben gedragen mag je ze eruit halen. Je kunt dan zelf gaan kiezen wat je leuke oorbellen vind, en je kan ze dan ook eindelijk gaan dragen. 

Veel soorten oorbellen 

Er zijn oneindig veel soorten oorbellen te vinden bedenk het maar en je kan ze wel ergens op internet vinden.  Maar in het begin dat je net je oorbellen hebt kunnen je gaatjes nog wat gevoelig zijn. Daarom is het goed om eerst even echte gouden oorbellen of echte zilveren oorbellen te dragen. Je huis kan daar beter tegen dan tegen nep metalen. Het kan ook zijn dat je niet tegen nikkel kan dat is een stofje wat vaak in metalen word verwerkt. Vaak staat er op de verpakking of het er in zit en anders staat er nikkel free. 

De juiste oorbellen bij jezelf kiezen 

Het kiezen van de juiste oorbellen is nog niet eens zo makkelijk. Veel mensen denken misschien waarom zou dit moeilijk zijn? Maar wij vrouwen weten als geen ander dat dit niet zo één twee drie gaat. Voor iedere outfit zoeken we bij passende sierraden omdat sieraden ten slotte je outfit afmaken. Vaak kocht ik vroeger veel goedkope sieraden zodat ik iedere keer weer wat anders kon dragen. Maar dit is eigenlijk helemaal niet zo handig omdat je ook continu nieuwe moet kopen. De kwaliteit van goedkope sieraden is nou eenmaal niet optimaal. Daarom is het misschien wel een goede overweging om wat duurdere sieraden te kopen waar je een stuk langer mee kan doen. Je moet dus voor jezelf weten of je voor goedkoop en weinig kwaliteit gaat of voor duur en een goede kwaliteit.