Het belang van detoxen na een stressvolle week

We weten allemaal hoe stressvol onze werkweken kunnen zijn. De deadlines, de lange werktijden en natuurlijk al die vergaderingen waar we nauwelijks tijd voor hebben. Het is geen wonder dat als we thuiskomen van een dag hard werken, het voelt alsof er niets in de wereld aantrekkelijker is dan te gaan zitten met een glas wijn of bier. Maar wat zijn enkele andere manieren waarop je kunt detoxen na een stressvolle week?

Manieren om te ontspannen na het werk

Er zijn natuurlijk veel manieren om te ontspannen na het werk. Sommige mensen gaan graag hardlopen, anderen lezen liever een boek of kijken een film. De beste manier voor mij om te ontspannen na een stressvolle week is een massage. Het is een geweldige manier om spanning en stress te verlichten, en ik voel me er altijd verfrist en ontspannen door. Kan je een betere manier bedenken om de werkweek af te sluiten? Heerlijk naar een masseur gaan, heerlijk ontspannen liggen terwijl je heerlijk wordt gemasseerd. De massageolie heeft een lekkere temperatuur en je valt bijna in slaap tijdens de sessie. Een beter manier om te detoxen na een stressvolle werkweek is er niet!

3 andere manieren om stress te verminderen

  1. Luister naar ontspannende muziek: Studies tonen aan dat het luisteren naar kalmerende muziek, zoals klassieke en jazzmuziek, het cortisolniveau (een stresshormoon) in je lichaam kan verlagen. Je kan zelfs een app op je telefoon downloaden met ontspannende muziek als je wilt;
  2. Schrijf op hoe je je voelt: Opschrijven wat je gestrest maakt, is een heel nuttige manier om het van je af te schrijven, bij wijze van spreken. En dat niet alleen, het kan je ook helpen beter te begrijpen wat je dwars zit en waarom. Dus pak pen en papier, of open gewoon een document op je laptop, en schrijf alles op wat je dwarszit;
  3. Praat over je gevoelens met iemand anders : Als je het gevoel hebt dat je gevoelens te persoonlijk zijn om met iemand anders te delen, denk dan nog eens na! Ze bespreken met een vriend of geliefde is een geweldige manier om met je stress om te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *