Mode

Hoe haal je het meeste uit je kledingbudget?

Iedereen heeft voor zichzelf wel een kledingbudget gemaakt. Je hebt natuurlijk zo veel zaken om rekening mee te houden zoals je maandelijkse vaste lasten. Daar ontkom je simpelweg niet aan. En dan zit je vaak nog eens aan onvoorziene kosten. Dus het is heel goed om zo zorgvuldig als mogelijk om te gaan met je geld. En hoe doe je dat nou? We hebben een aantal tips op een rijtje gezet. Shoppen maar!

Sale, sale, sale

Ja…we beginnen met de aller makkelijkste en misschien wel de enige goede tip (sorry). Bespaar jezelf zo veel geld door alleen maar items in de sale te kopen. Dit kan je tot wel honderden euro’s per jaar schelen. Want sommige kleding gaat voor meer dan de helft van de prijs weg. Dus voor datzelfde geld kan je twee misschien wel drie items kopen. Hoe handig is dat? Zo loop jij er extra leuk bij zonder te veel te hoeven betalen. Het lijkt er ook op dat fashion steeds eerder in de sale gaat. Op het moment dat een bepaald seizoen nog niet voorbij is daar staat de uitverkoop al weer voor de deur. Wat denk je van Floris van Bommel uitverkoop?

Draad kleding meerdere seizoenen

Tja..we geven eerlijk toe dat dit niet de beste tip is. Want, jij wilt vast het hele jaar door lopen met de mooiste kleding. Daarvoor wil je het liefst niet twee of drie seizoenen met hetzelfde shirtje, rokje of broek lopen. Dat begrijpen we heel goed. Maar op het moment dat bepaalde items nog niet aan vervanging toe zijn, hoef je er ook niet iets nieuws voor te kopen, toch? Wij houden je in ieder geval niet tegen.

Impulsaankopen uit de weg gaan

Impulsaankopen kosten je aan het eind van de rit het meeste geld. Je ziet iets leuks maar het is gigantisch duur. Het liefste koop je het direct maar we geven jou als tip mee om eerst even naar huis te gaan en er goed over na te denken. Heb je het wel nodig? Nee, niet kopen!