Tips

Hoe richt ik mijn massagepraktijk het beste in?

Als je net begonnen bent met een massage praktijk, is het uiterlijk van je salon erg belangrijk. Zowel de uitstraling van buiten als de inrichting van binnen is bepalend: komen je klanten snel bij je terug? Belangrijk is dus dat alles er top uit ziet, zonder al te veel kosten te maken. Maar hoe doe je dat? In dit artikel geven we je tips om je praktijk een perfecte uitstraling te geven.

1. De binnenkomst is het allerbelangrijkste

Als mensen bij je salon binnen stappen, moeten ze direct een warm gevoel krijgen. De eerste indruk is namelijk het allerbelangrijkste. Ga zelf maar na: je hebt vaak binnen 10 seconde een indruk wat je ergens van vindt. Zorg er daarom voor dat bij binnenkomst een mooi schilderij, beeld of andere eyecatcher te zien is.

2. Zorg voor een perfecte sfeer

Sfeer maakt of kraakt je massage salon. Een belangrijke factor hierin is goed licht. Dit zorgt voor een goede sfeer, mits het gedimd is. Zorg voor een warme kleur van het licht en zorg er ook voor dat deze niet op de tafel schijnt. Je kunt bijvoorbeeld een lamp op de muur richten, zodat je gezellige hoekjes creëert. Daarnaast geven kaarsen ook een erg goede sfeer.

3. Geef je salon zachte, warme kleuren

Geef de muren een likje verf en hou er dan rekening mee dat je vooral natuurlijke kleuren gebruikt, in combinatie met wit. Dit geeft je salon een frisse en warme uitstraling. Daarnaast laat het zien dat je salon hygiënisch is, wat erg belangrijk is voor de klant.

4. Kies voor een paar lekkere geurtjes

Waarschijnlijk is dit wel bij je bekend: geuren kunnen erg rustgeven op mensen werken. Zorg er daarom voor dat je kiest voor lekkere, kalmerende geurtjes. Pepermunt of rozengeur zijn bijvoorbeeld erg goede geurtjes voor in je salon.