Tips

Hoe zorg je ervoor dat je haar de hele dag in model blijft?

Zit je haar aan het begin van de dag, na veel pijn en moeite, eindelijk precies zoals je het in gedachten had, zie je het na een paar uur alweer een heel eigen leven gaan leiden. Je zorgvuldig gemaakte krullen zakken uit en verdwijnen als sneeuw voor de zon, je gestylde haar begint te pluizen of je in de ochtend nog lekkere frisse haardos, hangt in de loop van de dag als een suf, vettig geheel op je hoofd. Hoe zorg je er nu voor dat je kapsel de hele dag blijft zitten zoals je in gedachten had?

Het begint bij de basis

Om te zorgen voor de ideale omstandigheden voor je kapsel, is het belangrijk om te kiezen voor de juiste basis. Zorg voor de juiste shampoo en conditioner voor je haar, bijvoorbeeld. Een shampoo voor droog haar gebruiken op haar dat snel vet wordt, kan leiden tot een kapsel dat nauwelijks volume heeft en te veel glans om nog mooi te zijn. Kies je daarentegen voor een shampoo voor vet haar, terwijl je haar juist aan de droge kant is, dan loop je al snel met een dor, droog bosje rond.

Door te kiezen voor de juiste producten voor jouw haartype, breng je je haar in een zo goed mogelijke conditie. Hierdoor ziet een kapsel er al snel beter uit, en is de kans dat het in model blijft zitten ook groter. Let hier ook op als je je stylingproducten kiest. Heb je slap haar dat weinig volume heeft? Als je er een product voor gebruikt dat extra volume geeft, heeft je kapsel een grotere kans van slagen. Heb je juist droog haar dat snel pluist, dan kies je uiteraard voor een product dat aansluit bij jouw haartype.

Een beetje smokkelen mag best

Zelfs als gebruik je de juiste producten, dan nog kan het zijn dat je kapsel in de loop van de dag wat extra hulp nodig heeft om goed te blijven zitten. Krullen die je met de krultang hebt aangebracht, zullen in de loop van de dag altijd een beetje uitzakken. Breng je er echter direct na het aanbrengen wat haarspray overheen aan, dan verminder je dit al een heel stuk. Eventueel kun je dit in de loop van de dag nog eens herhalen, terwijl je de krullen weer een beetje in je haar probeert te knijpen.
Heb je last van haar dat snel vet wordt, of in de loop van de dag al zijn volume verliest? Neem dan altijd een klein flesje droogshampoo mee. Breng het zo hier en daar strategisch aan dicht op de haarwortels, en er komt direct heel veel extra volume in je haar, terwijl de vettige glans zal verdwijnen.