Interesse in Egyptische lampen in huis? Kies uit deze varianten

Egyptische lampen

De kans is groot dat wanneer je eenmaal kennis hebt gemaakt met Egyptische lampen, dat je er dan ook meteen je zinnen op zet. De fraaiheid van deze lampen, waarbij in het metalen lampenomhulsel op kunstzinnige wijze gaatjes zijn gemaakt, is namelijk moeilijk door andere lampen te overtreffen. Bovendien kun je deze Egyptische lampen gerust gebruiken voor lampen voor de meest uiteenlopende toepassingen. Lees verder om daar ook van overtuigd te raken. 

Egyptische lampen

Staande lampen en vloerlampen

Voor lampen die op de vloer staan, ook wel staande lampen of simpelweg vloerlampen genoemd, zou een Egyptische lampenkap zeker niet misstaan. Tegenwoordig kun je hierbij gerust kiezen voor grote lampen die als hoofdverlichting van een kamer kunnen dienen, maar ook voor kleinere lampen die op een subtiele wijze net dat laatste stukje benodigde licht veroorzaken. 

Wandlampen

Lampen die aan het plafond of aan de muur worden bevestigd zijn meestal wat dominanter aanwezig in een ruimte. Mocht je hiervoor een Egyptische lamp willen gebruiken, dan is het slim om daar rekening mee te houden. Deze lampen in Egyptische stijl hebben het namelijk in zich een redelijk grote invloed te hebben op de algehele sfeer. Stem de rest van je interieur daar dan ook goed op af.

Tafellampen

Tafellampen zijn tenslotte in potentie ook heel belangrijke lampen in je huis. Enerzijds kunnen deze ervoor zorgen dat je fijner aan die tafel kunt werken, maar aan de andere kant kunnen tafellampen ook vooral een decoratieve taak vervullen. Een Egyptische tafellamp zal aan dit laatste aspect sowieso voldoen. Een dergelijke kleine lamp zal niet onmiddellijk de sfeer van je hele woning beïnvloeden. Het is meer het aanbrengen van een subtiel tintje, waarbij je ook nog eens kunt kiezen tussen traditioneel en modern.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *