Je fashion webwinkel promoten: hoe doe je dat?

Yes, je bent je eigen online fashion winkel begonnen! Nu dien je deze nog te promoten, maar hoe pak je dat eigenlijk aan? Er zijn verschillende manieren waarop je meer naamsbekendheid kunt creëren met je webshop. Lees snel verder en ontdek met onderstaande tips hoe je hiermee aan de slag kunt gaan!

Maak en verspreid promotiemateriaal

Dat het om een online winkel gaat, wil niet zeggen dat je deze niet offline kunt promoten! Je kunt ervoor kiezen om mooie flyers, folders en ander materiaal te (laten) ontwerpen, zodat je deze vervolgens uit kunt gaan delen. Zorg ervoor dat dit promotiemateriaal er niet alleen aantrekkelijk uitziet, maar ook dat er een duidelijke boodschap op vermeld staat.

Stuur een nieuwsbrief uit

Als je al wat klanten hebt, zou je wekelijks of maandelijks een mooie nieuwsbrief uit kunnen sturen. Hiermee kun je (nieuwe) producten promoten en zorg je ervoor dat je klanten herinnerd worden aan het bestaan van je webshop. Vergeet niet gebruik te maken van call-to-actions, zodat men eerder geneigd is om je website te bezoeken.

Maak gebruik van online marketing

Online marketing is erg belangrijk voor het promoten van je webshop. Er zijn verschillende manieren waarop je online marketing in kunt zetten, bijvoorbeeld door middel van SEO of SEA. Door SEO te doen kom je op een organische manier hoger in zoekmachines terecht en met SEA trek je nieuwe bezoekers naar je website door middel van advertenties. Je zou er eventueel voor kunnen kiezen om je online marketing uit te besteden aan een online marketingbureau, klik hier voor een voorbeeld.

Zet een blog op je website

Wist je dat het hebben van een blog essentieel is voor een goede promotie van je online bedrijf? Door een bloggedeelte aan te maken en vervolgens consistent te bloggen, zorg je ervoor dat je beter gevonden wordt in Google. Als je niet zo goed kunt schrijven of niet weet hoe je op een zoekmachine vriendelijke manier schrijft, kun je ook ervoor kiezen om iemand anders voor je te laten bloggen. 

Adverteer op Instagram

Veel mensen gebruiken tegenwoordig Instagram. Door gebruik te maken van Instagram kun je door middel van mooie, aantrekkelijke foto’s, nieuwe mensen naar je website trekken. Let er wel op dat de foto’s die je gebruikt van hoge kwaliteit zijn. Daardoor zullen mensen eerder geneigd zijn om erop te klikken. Je kunt ook adverteren op Instagram, om zo nóg meer bezoekers te trekken.

Zorg voor een mobielvriendelijke website

Tegenwoordig shoppen steeds meer mensen online met behulp van hun smartphone. Het is dan ook van belang dat je je webshop mobielvriendelijk maakt, zodat alles goed en overzichtelijk terug te vinden is.

Vraag een gastblog aan op relevante websites

Kun je goed schrijven? Dan zou je eens op zoek kunnen gaan naar relevante websites, waarop je tegen betaling een gastblog mag plaatsen. Als de website goed bezocht wordt, zul je merken dat je op deze manier een heleboel nieuwe klanten aantrekt. Veel bloggers bieden ook aan om de blog zelf te schrijven. Als jij hier niet zo goed in bent, zou je dit kunnen overwegen.

Ga aan de slag met kortingsacties

Mensen houden van korting! Het is dus een goed idee om af en toe een kortingsactie in te zetten. Dit zou je op speciale (feest)dagen kunnen doen, bijvoorbeeld op moederdag, met valentijnsdag en met pasen. Kondig de actie van tevoren al aan, zodat men met een beetje geluk op de betreffende data direct naar je webshop zal gaan om een aankoop te doen.