Kangol hoeden, van het merk van de kangoeroe

Kangol is een Engels merk van hoofddeksels en werd opgericht in 1930. De k in de naam komt van het Engelse woord knitting, wat breien betekent. De letters a, n en g werden ontleend aan het angorakonijn. Dat konijn heeft een lange vacht, die veel in de kleding industrie wordt gebruikt. De letters o en l zijn de laatste twee letter van wol. In 1983 werd de kangoeroe voor het logo van het merk gekozen. Dan denk je aan Australië, maar daar wordt geen hoofddeksel van het merk vervaardigd. Hoewel petten, mutsen of hoeden de voornaamste producten van het bedrijf zijn, kan je nu ook van het merk andere kledingstukken krijgen, zoals truien met capuchon, shirts, tassen, rugzakken, korte broeken en meer. In Nederland kan je voor een Kangol hoofddeksel kijken bij High5shop.

Enige geschiedenis

Na de Eerste Wereldoorlog begint Jacques Spreiregen in 1918 met het importeren van Baskische baretten uit Frankrijk. Een hoofddeksel dat is geïnspireerd door de baret maakt Kangol nog altijd. De daaropvolgende 20 jaren is Jacques alsmaar drukker bezig met de eigen productie en distributie van baretten. De merknaam Kangol wordt vanaf 1938 gevoerd. Het merk krijgt bekendheid door de levering van baretten gedurende de Tweede Wereldoorlog aan het Britse leger. Een van de meest prominente dragers was Generaal Montgomery. In 1948 droeg het Engelse Olympisch team Kangol baretten tijdens de openingsceremonie van de spelen. In 1954 werd de baret herontworpen met de klep van stijf materiaal en dat was de eerste in de lijn van de welbekende Kangol petten. In 1964 verwierf Kangol het recht om wereldwijd de naam en afbeelding van de Beatles te gebruiken voor zijn hoofddeksels. De ontwerpster Eileen Greig bedacht een serie van Beatles baretten en petten. Hiermee deed Kangol een sterke intrede in de muziekwereld. De bekende hoedenmaker Graham Smith ontwikkelde in 1981 een collectie met de naam “Graham Smith for Kangol”. Onder meer het cabinepersoneel van Britisch Airways gebruikte in de 80er jaren hoofddeksels met dat label. In het blad Vogue verscheen in 1983 prinses Diana met een creatie van Smith.

Kangol bij High5shop

Zoals al is gezegd, kan je in ons land de hoeden van Kangol bekijken bij High5shop. Dat Deense bedrijf heeft een fraaie en zeer toegankelijke website met een pagina met Kangol hoofddeksels. Ze bieden petten, mutsen en hoeden van dat merk. High5shop is in 2017 opgericht en is gespecialiseerd in hoofddeksels. Het bedrijf biedt dan ook geen andere typen producten van Kangol. Naast dat merk, vind je er ook hoofddeksels van andere bekende merken. High5shop verkoopt alleen online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *