Tips

Maak wonen nog leuker met Slim wonen

Als je voor jezelf eens nagaat hoe je woont, zijn er dan dingen die duurzamer kunnen of misschien wel slimmer? Smart home begint namelijk bij jezelf! Je hebt wellicht in je woning al een paar items die zorgen dat het efficiënter is in huis. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een slimme thermostaat. Deze is bij veel mensen al geplaatst maar nog lang niet bij iedereen. Maar er zijn nog meer voorbeelden en daar kun je je ook eens in verdiepen.

Maak je woning slimmer 

Google Assistent is ook een voorbeeld van iets slims wat je in huis kunt gebruiken. Je kunt hiermee namelijk je eigen smart home creëren. Dit is wat veel mensen graag willen, maar ze weten nog niet precies hoe het werkt of hoe dat zij het kunnen realiseren. Maar het is de laatste jaren volop in ontwikkeling en daarom een fluitje van een cent om zelf toe te passen in je eigen interieur.

Apparaten verbinden en voordelen ervaren

Wat veel mensen nog niet weten, maar wat wel degelijk mogelijk is, is dat je in je eigen woning veel apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo kun je alles eenvoudig bedienen met je Android of iPhone. Het maakt daarbij niet uit wat voor merk er wordt gebruikt of welke technologie, alles kan met elkaar samen. Dit is een hele slimme manier die ook jij in je woning toe kunt passen. Je hebt bijvoorbeeld de kans om je lampen te bedienen vanaf de bank, zo kun je ze bijvoorbeeld dimmen als je een film wilt kijken.