wenkbrauwen
Tips

Mooie wenkbrauwen in de lockdown – 3 tips

Oh jee, door Corona en de lockdown kun je niet meer naar dat zaakje waar je normaal gesproken  je wenkbrauwen laat doen. Tijd om het heft in eigen handen te nemen! Zo kom jij deze lockdown met fleeky wenkbrauwen door. Met de tips uit dit blog heb je handvatten om zelf aan de slag te gaan met je wenkbrauwen. 

Tip 1: doe een cursus of opleiding

Als je niet naar de professional toe kan, kun je altijd nog zelf eentje worden! Volg een microblading opleiding of een henna brow training. Via bijvoorbeeld Perfect Eyelash kun je verschillende E-learnings doen of – als het weer mag – de opleiding op locatie volgen. 

Niet alleen loop je dan zelf met (permanent) mooie wenkbrauwen, maar je kunt ook zelf ondernemer worden en geld verdienen door klanten ervan te voorzien. Wie weet houd je er een leuke corona-hobby aan over.

Tip 2: zelf aan de slag met henna

Heb je een stabiele hand en kun je goed binnen de lijntjes kleuren? Misschien durf je het dan wel aan om zelf aan henna wenkbrauwen te beginnen. Henna blijft goed op zowel de haartjes als de huid zitten, dus de komende weken is het niet meer nodig om je wenkbrauwen bij te tekenen. 

Je hebt verschillende manieren om henna te gebruiken, bijvoorbeeld met potjes of capsules. De dosering van het poeder of de pasta is belangrijk voor het resultaat. Als je teveel gebruikt kunnen je wenkbrauwen erg donker uitvallen en als je te weinig gebruikt, kan het zijn dat je haartjes/huid niet donker genoeg zijn.

Tip 3: volle wenkbrauwen met make-up

Natuurlijk kun je ook voor een minder permanente oplossing gaan voor je wenkbrauwen door ze met make-up in te vullen. Gebruik wat jij fijn vindt: een pomade voor strakke, gedefinieerde wenkbrauwen, een potlood waarmee je de haarstructuur na kunt bootsen of poeder voor een zachte wenkbrauw. Gebruik vervolgens een wenkbrauwgel om je haartjes op hun plaats te houden en een brow highlighter om je wenkbrauwen optisch een lift te geven. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *