Sokken in alle soorten en maten

sokken

Sokken, misschien niet het meest spannende onderwerp maar sokken zijn wel degelijk van belang. Hoe zou een wereld zonder sokken er uitzien? Wat ons betreft niet al te best. Wij zijn dan ook erg blij met sokken. Sokken in alle soorten en maten. Bamboe sokken, extra lange sokken, huissokken en ga zo maar door. In deze blog beschrijven wij een aantal sokken. Waarom? Omdat we van sokken houden!

Sportsokken

Sportsokken werden vooral in de jaren ‘90 veel gezien in het straatbeeld. Je zag toen vooral witte sportsokken (meestal voorzien van een logo van een bekend merk zoals Nike of Adidas). Sportsokken zijn extra dik en absorberen zweet. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit type sok geschikt voor de sporter. Goede sportsokken zorgen voor een goede ondersteuning en zitten dan ook zeer comfortabel. In de jaren ‘90 liep bijna iedereen op witte sportsokken, ongeacht of je ging sporten of niet. Een modeflater op dit gebied: witte sportsokken in sandalen.

Onzichtbare sokken

In de jaren ‘90 zag je veel mensen rondlopen op witte sportsokken. Tegenwoordig is de sok steeds minder zichtbaar. Onzichtbare sokken zijn nu erg populair. Zoal de naam al doet vermoeden, kun je deze sokken niet zien. Dit type sok is fijn als je veel op sneakers of loafers loopt.

Huissokken

Heb je het snel koud? Wij raden dan aan om huissokken aan te trekken. Huissokken zijn vaak dik en je kunt deze sokken hoog optrekken. Huissokken kunnen over je gewone sokken heen gedragen worden. Het is een goed alternatief voor diegene die liever geen sloffen draagt.

Sokken tegen zweetvoeten

Heb je snel last van zweetvoeten? Dat is erg vervelend! Mensen met zweetvoeten schamen zich hier vaak ook voor. Er zijn speciale voeten tegen zweetvoeten. Je zult dan snel bij sokken uitkomen die gemaakt zijn van bamboe. Bamboe heeft een uitstekende vochtopnemende (en afvoerende!) werking. Welke sok is jouw favoriet? We zijn benieuwd! Laat gerust een reactie achter op deze blog.