Tips om gezonder te eten
Geen categorie

Tips om gezonder te eten

Wel eens een doel gesteld om gezonder te eten? Dan ben je niet de enige. Velen komen op het punt dat ze zich realiseren: mijn eetpatroon moet gezonder! Op het gebied van voeding zijn de meningen wat betreft gezond eten verdeeld. Wat precies gezond is, is ook afhankelijk van factoren zoals sport (meer koolhydraten eten is gezonder voor iemand die aan duursport dan iemand die niet sport en de hele dag op kantoor zit). Toch zijn er wel algemene veranderingen die je in je eetpatroon kunt maken om gezonder te eten. Daarom lees je hier tips om gezonder te eten!

Gezonder eten

Indien je gezonder wilt eten, zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Hieronder lees je drie belangrijke tips:

  • Verdeel je macronutriënten 
  • Consumeer sportsupplementen
  • Gebruik een voedingsschema

 

Lees verder voor een toelichting op deze tips!

Verdeel je macronutriënten

Door je macronutriënten goed te verdelen, is de kans groot dat je automatisch gezonder gaat eten. Velen eten bijvoorbeeld onvoldoende eiwitten. Door een juiste balans te maken tussen eiwitten, koolhydraten en vetten, zorg je ervoor dat je wel voldoende eiwitten eet. Daarnaast is het belangrijk dat je binnen je macronutriënten ook voor goede opties kiest. Kies bijvoorbeeld vaker voor omega 3 vetten in plaats van omega 6 vetten. 

Consumeer sportsupplementen  

Sommigen consumeren vaker sportsupplementen, aangezien ze bepaalde gezonde ingrediënten hebben die ervoor zorgen dat je gezonder gaat eten. Een voorbeeld hiervan zijn eiwitshakes. Wanneer je voor kwalitatieve, gezonde en schone eiwitshakes kiest, krijg je via een juiste bron voldoende eiwitten binnen.

Gebruik een voedingsschema 

Een van de manieren om gezonder te eten, is door jezelf te motiveren en je te houden aan een bepaald eetpatroon. Door een voedingsschema te volgen, weet je duidelijk wat en wanneer je eet op een dag. Daardoor is de kans dat je ongezond gaat eten kleiner. Dit is voor gezonder eten zowel op de korte als lange termijn belangrijk!