Trendmateriaal van nu: bamboe

bamboe

Wie dacht dat alleen panda’s blij worden van bamboe, heeft het mis. Bamboe is populair materiaal. In zowel de interieurwereld als in de fashionwereld wordt bamboe steeds vaker gebruikt: er zijn tegenwoordig zelfs bamboe sokken. Veel mensen die bamboe verwerken in hun interieur, worden er zen van en voelen een vakantiesfeer.

Wat is bamboe precies?

Bamboe is een verzamelnaam voor ruim 1500 grassoorten. Het verwerken van bamboe is ecologisch. Het zit zelfs zo: bamboe groeit ongeveer 13  centimeter per dag! Een goed alternatief voor hout. Naast dat deze grassoort ecologisch is, heeft bamboe meerdere voordelen. Het materiaal is licht, flexibel, enorm sterk en het gaat niet rotten.

Rotan of Bamboe

Niet alleen bamboe is ontzettend populair, ook naar rotan is steeds meer vraag. Deze twee soorten lijken veel op elkaar, maar er zijn toch grote verschillen. Bamboe is – in tegenstelling tot rotan – bijvoorbeeld hol van binnen. Het tweede grote verschil is dat de kern van de rotanstengel massief is: dit is bij bamboe niet het geval. Wat de overeenkomsten zijn? Niet alleen bamboe groeit als kool, ook rotan groeit snel.

Bamboekleding

Omdat bamboe een duurzaam materiaal is, wordt het ook steeds vaker in de fashionwereld gebruikt. Bamboe vervangt bij sommige kledingmerken zelfs katoen. Alle voordelen die katoen heeft, heeft bamboe ook. Bamboe is zelfs nog zachter: ideaal voor sokken, babykleding of andere duurzame kleding. Bamboekleding is van hoge kwaliteit. De prijs daarentegen is betaalbaar, waardoor iedereen bamboekleding zou kunnen dragen. Vermijd wasjes hoger dan 30 graden en gebruik geen wasverzachter. Op deze manier blijft de bamboekleding mooi.

Op zoek naar ecologische sokken? Of sokken tegen zweetvoeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *