Mode

Waarop moet ik bij nieuwe werkschoenen letten?

Goede werkschoenen zijn belangrijk als je op de bouw werkt. Zo kan er gemakkelijk een zwaar object op je voet vallen. Een goed paar schoenen kan hier je voet redden. Een goed paar moet niet alleen beschermen. Ze moeten ook goed zitten, zodat je aan het eind van de dag niet pijn aan je voeten hebt. Zulke schoenen loop je ook niet uit. Ze moeten vanaf de eerste dag goed zitten. Op het internet kun je veel opties vinden, maar waar moet je nou precies op letten? Wij vertellen het jou in deze blog.

Conformité Européenne

Een goed paar schoenen kun je meteen herkennen. Ze moeten namelijk minimaal het CE-teken hebben. Dit staat voor Conformité Européenne. Als een paar schoenen dit logo heeft, betekent dit dat ze aan alle geldende regelgevingen voldoen binnen de Europese Unie. Dit betekent niet per se dat het goede schoenen zijn.

Wat is voor jou een goed paar werkschoenen?

Iedereen heeft andere behoeften als het gaat om werkschoenen. Zo heb je in een droge omgeving goed ademende schoenen nodig. Een ander persoon heeft misschien behoefte aan waterdichte schoenen. Kijk dus eerst naar wat jij nodig zou hebben. Dit verkleint de zoekcriteria al en maakt het gemakkelijker voor je om een passend paar te vinden.

De juiste maat

Deze is natuurlijk logisch. Je moet de juiste maat kopen. Toch kopen veel mensen vaak niet de juiste maat. Zo willen ze een zo klein mogelijke maat, omdat werkschoenen er lomp uitzien. Zo ontstaat er een pijnlijke wrijving aan de neus van de schoenen. Koop dus zeker niet te kleine schoenen. Ook past niet elk model elke persoon. Iedereen heeft een andere vorm. Bij het passen is het dus belangrijk dat je de schoenen goed test.

Goede werkschoenen

Een goed voorbeeld voor werkschoenen zijn Puma werkschoenen. Deze schoenen bieden goede bescherming en uitstekende loopcomfort. Op proforto.nl kun je een groot aanbod aan Bata en andere werkschoenen bekijken.