Wat is de beste raamdecoratie voor op kantoor?

Het interieur van je kantoor is niet compleet zonder geschikte raamdecoratie of bekleding. Naast dat het bijdraagt aan de algehele sfeer bieden gordijnen privacy, houdt het de zon van beeldscherm en draagt het bij aan de akoestiek. Maar wat is de beste raamdecoratie voor op kantoor? Lees verder en ontdek!

Raamdecoratie op kantoor verandert

Vroeger waren de meeste kantoren vrij grijs en stijf. Tegenwoordig worden kantoren juist vaak hip en kleurrijk ingericht. Gelukkige medewerkers betekent namelijk meer productiviteit en een leukere werksfeer. Daarnaast brengt een persoon vaak meer tijd door op het werk dan thuis, dus is het belangrijk dat je deze tijd in een gezellige ruimte doorbrengt. Deze trend is ook terug te zien in de gordijnen die op kantoor worden gebruikt. 

Verschillende populaire gordijnen voor op kantoor

Naast de praktische kant van gordijnen op kantoor is het dus ook belangrijk dat de gordijnen aansluiten bij de rest van het kantoorinterieur. Sommige kantoren hebben enkel zonwering als gordijnen, andere kantoren voorzien ook de binnenkant van de ramen van gordijnen. Enkel van de meest populaire gordijnen voor op kantoor ziet u hieronder:

Horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën worden al jaren toegepast op kantoren en werkkamers. Waar dit vroeger nogal statische en zakelijke gordijnen betrof zijn er tegenwoordig ook zeer kleurrijke en moderne jaloezieën verkrijgbaar. 

Vouwgordijnen

Een ander type gordijnen die je steeds vaker terugziet in kantoren en werkkamers zijn vouwgordijnen. Dit type gordijnen straalt gezelligheid uit en zijn ideaal wanneer je de zon buiten wilt houden doordat vouwgordijnen makkelijk zijn te bedienen en bijvoorbeeld deels dicht kunnen. Dit is de reden dat je steeds vaker vouwgordijnen ziet in kantoortuinen.

Plissé gordijnen

Een ander type gordijnen die een enorme opmars maakt in kantoortuinen zijn plissé gordijnen. Dit type gordijnen biedt namelijk veel mogelijkheden qua het regelen van lichtinval en privacy. Daarnaast zijn plissé gordijnen visueel ook erg aantrekkelijk, wat perfect aansluit op het moderne kantoorinterieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *