Wat kun je doen aan gele tanden of verkleuringen?

droge mond verhelpen

Voor mensen die wittere tanden willen hebben bestaat de mogelijkheid deze te laten bleken. Wil je dat echter niet maar erger je je wel aan je gelige tanden of aan de vlekjes die erop zitten? Dan kun je ook op diverse andere manieren je tanden witter maken. Hiervoor zijn tal van producten te koop waarmee je snel, eenvoudig en veilig je tanden witter maakt zodat deze het tonen meer dan waard zijn.   

Kijk welk middel jou het beste lijkt om te proberen 

De producten die kunnen worden ingezet om wittere tanden te krijgen zijn divers. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan tandpasta, mondwater, een pen met een whitening effect of whitening poeder. Kijk eerst altijd goed wat er te koop is voordat je iets aanschaft. Niet iedereen zal elk product even prettig vinden om te gebruiken en als je bijvoorbeeld niet al te veel tijd wilt besteden aan het witter maken van je tanden, is tandpasta een goede keus omdat je toch wel minimaal twee keer per dag poetst.  

Schone mond met witte tanden 

Kies je voor mondwater? Dan is dat ook snel en makkelijk te gebruiken. Doe de aanbevolen hoeveelheid in een glas en spoelen maar. Als je dan kiest voor speciaal mondwater zoals bijvoorbeeld Coco Chai van Dr. Brite dan sla je twee vliegen (of zelfs nog meer) in één klap: je verfrist en verzacht de mond, geeft de aft minder kans op ontstaan en maak je tanden nog eens witter! Mits je regelmatig spoelt natuurlijk.  

Wat doen de ingrediënten voor je? 

Het mondwater heeft een frisse doch ietwat kruidige smaak. Deze wordt veroorzaakt door de toevoeging van kardemom, kaneel en kruiden aan het mondwater. Daarnaast zit er zeezout en kokosolie in en deze combinatie zorgt ervoor dat je tanden minder geel worden en de vlekjes verdwijnen. Deze ingrediënten zorgen tevens voor de aanmaak van meer speeksel waardoor je mond vochtiger wordt en je minder kans hebt op schadelijke bacteriën die een slechte adem tot gevolg kunnen hebben.   

Mooie tanden en een gezonde glimlach 

Een goed mondwater waarmee je je tanden ook witter maken kunt is het Oxyd8 Healthy Smile mondwater. Dit bevat enkel gezonde en effectieve ingrediënten en er zijn geen onnodige hulpstoffen zoals alcohol of SLS aan toegevoegd. Door de aanwezigheid van actieve zuurstof, aangevuld met fluoride, xylitol en zuiveringszout wordt je mond goed gereinigd en is deze na het spoelen goed fris. De fluoride beschermt je tanden tegen bederf en gaatjes en zorgt er eveneens voor dat deze witter worden.  

Geen droge mond of bijtend gevoel 

Als je kiest voor dit mondwater of een ander product van dit merk kun je er altijd zeker van zijn dat het op basis van natuurlijke stoffen gemaakt is en er geen nare bijwerkingen optreden. Daarnaast werkt het perfect als het gaat om droge mond verhelpen. Doordat er bijvoorbeeld geen alcohol in zit, loop je geen kans op uitdroging van de mond en bijt het middel niet. Op uitdroging zit je immers al helemaal niet te wachten want je spoelt juist om een fris gevoel en een gehydrateerde mond te krijgen met het mondwater.   

Waardoor worden je tanden steeds geler? 

Ook met tandpoeder kun je je gebit bleken. Kies altijd voor een poeder waar enkel natuurlijke grondstoffen in verwerkt zitten zodat dit veilig is in het gebruik en je geen schade aan de tanden of mond toebrengt. Een voorbeeld van een dergelijk biologisch middel is het Uli Breiter Tandpoeder voor witte tanden. Heb je veel last van verkleuringen of aanslag op je tanden, bijvoorbeeld door het roken of door het nuttigen van bepaalde voedingsmiddelen die een kleurtje achterlaten bij veelvuldig gebruik? Dan is het middel ervoor bedoeld om de oorspronkelijke kleur van je tanden weer terug te krijgen.  

Tandpoeder breng je snel en heel eenvoudig aan 

Als je het tandpoeder wilt gebruiken doe je dit het beste op een natte tandenborstel zodat het er niet afvalt en je het makkelijk op je tanden kunt doen. Poets daarna zoals anders je tanden en het middel kan beginnen te werken. Het kost wel even voordat je effect ziet maar het werkt wel op een gezonde en natuurlijke manier zodat je je geen zorgen hoeft te maken over mogelijke bijwerkingen.  

Bleken op een gezonde en verantwoorde manier 

Wil je graag je tanden een aantal tinten bleken maar doe je dat liever niet op een mogelijk schadelijke manier met chemicaliën? Kijk dan eens naar de Dr. Brite Whitening Pen met actieve houtskool. In de gel die in de pen zit worden enkel en alleen natuurlijke ingrediënten verwerkt zodat je op biologische wijze je tanden kunt bleken en dit niet gevaarlijk is voor je tanden, mond of algehele gezondheid. Het werkt eenvoudig en je kunt de pen nagenoeg overal gebruiken en makkelijk meenemen voor onderweg.  

Witte tanden met behulp van draad en tandenstoker 

Een tandenstoker of flosdraad kan vaak uitkomst bieden als je iets tussen je tanden hebt zitten dat er net niet goed uit wil en dat je met poetsen niet bij kunt. Maar wist je dat er ook een product bestaat waarmee je kunt flossen en waar je wittere tanden van krijgt? Dit product is verkrijgbaar onder de naam Dentek Floss en Picks. Je maakt er niet alleen je tandvlees, tandvlees en tong goed schoon mee maar je krijgt er ook nog eens wittere tanden van, zodat je een mooie en gezonde glimlach waar je je zeker niet voor hoeft te schamen kunt tonen.

Poets je tanden op een milde manier wit 

Als je gevoelige tanden hebt maar ze toch graag van alle vlekjes en verkleuringen wilt ontdoen, kun je daar een product zoals de Mara Expert Houtskool Tandpasta voor witte tanden voor gebruiken. Dit middel is helemaal natuurlijk en er zijn geen mogelijke schadelijke hulpstoffen aan toegevoegd. Voor de gevoelige tanden zit er potassium in dat ervoor zorgt dat een soort beschermlaagje wordt gemaakt zodat de tanden minder gevoelig zijn voor bijvoorbeeld koude of warme dranken. Met de tandpasta zelf poets je op een milde manier je tanden een heel stuk witter bij regelmatig gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *