Wat zegt het dragen van Hatland petten over jou?

Het dragen van Hatland petten zou gewoon kunnen zijn om het hoofd warm en droog te houden, en in veel gevallen is dat ook zo. Tenzij, je wilt dat het iets over jezelf zegt en dan krijg het dragen ervan een heel andere betekenis. Neem bijvoorbeeld de platte pet ofwel de ‘flat cap’, dit model is immens populair bij beroemdheden en karakters van de televisie en kent van daaruit z’n bescheiden oorsprong.

Dit model pet was ooit het typerende hoofddeksel dat gedragen werd door schoorsteenvegers en boeren, nu is het een modieus hoofddeksel. De ‘flat cap’ komt het beste tot zijn recht in combinatie met smart casual stijl om zo een vleugje charme toe te voegen. Alle Hatland petten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, uiteenlopend van wol, tweed, katoen tot moderne materiaal zoals, polyester of Gore-Tex.

Wil je er stoer, brutaal of sportief uitzien?

De baseball cap die in de jaren negentig de mode deed veranderen door het achterstevoren te dragen(de snapback). Hierdoor werd deze razend populair bij de New York Yankee-fans. Tegenwoordig heeft het dragen ervan op die manier de wereld veroverd en worden ze gedragen door Hatland petten liefhebbers, sporters, modefanaten en kinderen die er cool uit willen zien.

De naam is afgeleid van de verstelbare sluiting aan de achterkant, waardoor het een one-size-fits-all ontwerp is en kan daarom een relaxte oversized pasvorm bieden. Dit soort Hatland petten zijn altijd wat stijver van ontwerp en heeft daardoor een wat meer gestructureerde vorm. Baseball- of trucker caps voegen moeiteloos een coole vibe toe aan elke outfit.

Stijlvolle en zorgvuldig vervaardigde Hatland petten voor vrouwen.

Een betaalbare klassieke nautische styling voor vrouwen door het dragen van een visserspet. Deze traditionele Hatland visserspetten geeft het hart en de houding weer zoals een ervaren zeiler zou hebben. Ideaal om tijdens winterse dagen te dragen doordat ze waterafstotend zijn.

De ballon pet voor vrouwen is afgeleid vanuit een begin 20e eeuw krantenjongen pet en heeft wat weg van de flat cap door zijn algehele vorm met aan de voorkant de stijve klep. Alleen de body van de pet is ronder, maar wel met dezelfde kenmerkende knoop bovenop. Deze stijl is altijd populair gebleven onder andere door toedoen van bekende artiesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *