Mode

Welke veranderingen brengt de komst van Amazon naar Nederland met zich mee?

Amazon is sinds deze maand actief in Nederland, dat heeft niemand gemist. Welke veranderingen en kansen brengt dit met zich mee? In de blog beschrijven we twee trends die nu al zichtbaar zijn of waar je als ondernemer op in kunt springen!

Trend 1 – Wordt Google de grote verliezer?

Google de grote verliezer? Google is toch geen marktplaats? Maar Amazon is wel een grote concurrent op het gebied van online advertising. Daarnaast is Amazon door het grote aanbod ook een zoekmachine op zich met een eigen algoritme. In Duitsland is Google bijvoorbeeld al volledig achterhaald. Doordat ruim 18 miljoen Duitsers al beginnen met Amazon.de als startscherm doordat zij gebruik maken van Amazon Prime begint voor veel Duitsers de online zoekreis op Amazon.de. Ruim 80% van alle koopgerichte zoektermen zoals ‘Helm kopen’ in Duitsland worden gedaan op Amazon en niet op Google. Nu horen we jou denken, zo’n vaart zal het in het nuchtere Nederland niet lopen. Onderzoekers gaan er van uit dat dit weldegelijk ook zo’n vaart zal lopen in Nederland. En deze aanname is zo gek nog niet wanneer je bedenkt dat Amazon zich onderscheid door de lage prijs die het hanteert. Nederlanders, prijsbewust als ze zijn, zullen veelvuldig gebruik gaan maken van Amazon. Natuurlijk is het koffiedik kijken of het online gedrag in Nederland echt zo zal gaan veranderen.

Trend 2 – Is Amazon een kans of een bedreiging?

Amazon en haar grote bereik en aanbod kunnen voor kleine ondernemers en ondernemingen een kans of een bedreiging zijn. Voor de ondernemers die de komst van Amazon als een kans zien raden we hier volledig voor te gaan en zo vroeg mogelijk zichtbaar te zijn via Amazon. Maak gebruik van de grote verandering die Amazon met zich mee brengt en zit vooraan met jouw product.