Geen categorie

Zo worden fabrieksprocessen verbeterd

De meeste gebruiksvoorwerpen die we iedere dag nodig hebben, kopen, gebruiken en weer weggooien, worden in fabrieken gemaakt. Voor die fabrieken is efficiëntie een belangrijk onderwerp. Hoe minder zij hoeven te investeren in de productie van hun producten, hoe meer winst zij er immers op kunnen maken. Het is daarom voor fabrieken vaak zaak om hun processen zodanig te optimaliseren dat zij steeds een stukje efficiënter worden. Hieronder vertellen we je over een paar manieren waarop zij dat doen.

Slimme methoden

Er wordt vaak gebruik gemaakt van slimme verbetermethoden om de processen in een fabriek te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan de Lean Six Sigma methode, die voor vrijwel ieder proces ingezet kan worden maar ontstond bij het Japanse merk Toyota. Hoewel dit nu vaak wordt gebruikt voor interne processen op afdelingen, is het nog altijd een goede manier om ook een productieketen te optimaliseren bijvoorbeeld.

Externe productie

Een andere methode die goed werkt is om nieuwe onderdelen of installaties extern te laten produceren, alvorens deze in het bestaande fabrieksproces worden geïntegreerd. Dit noemt met ook wel prefabricatie en wordt met ontzettend veel verschillende onderdelen van fabrieksprocessen gebruikt. Het idee is dat wanneer er bijvoorbeeld nieuw leidingwerk nodig is, dit buiten het proces om wordt geproduceerd en gereedgemaakt. Het prefab leidingwerk wordt dan tijdens een hele korte stop in de productieketen geplaatst, waardoor het proces maar heel kort stil hoeft te staan. Dit betekent meer winst voor de fabriek natuurlijk!

Constante monitoring

Een laatste methode is constante monitoring. Dit houdt simpelweg in dat alle voortgang continu in de gaten wordt gehouden. Kan er misschien ergens iets beter? Gaan bepaalde zaken vaker mis? Valt er gedurende de dag of nacht iets op? Het is dan aan de operators om dit kenbaar te maken, zodat het proces verbeterd kan worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *